Facebook

Facebook
Καντε κλικ στην εικονα και Eπισκευθειτε μας στο Facebook

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012


30 γρ. σε πρακτική συσκευασία doypack
Το ιπποφαές είναι ένα από τα αρχαιότερα φυτά στη γη με σπουδαίες φαρμακευτικές ιδιότητες.
Τους καρπούς του έτρωγαν τα κουρασμένα και τραυτισμένα άλογα του Μεγάλου Αλέξανδρου και ανάρρωναν.
Οφείλει το όνομα του στο λαμπερό τρίχωμα που αποκτούσαν μετά τη βρώση των καρπών των καρπών τα άλογα, αφού ιπποφαές σημαίνει φωτεινό λαμπερό άλογο.
Θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές υπετροφές με 190 πολύτιμες ουσίες.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ρυθμίζει το μεταβολισμό, τη γρήγορή ανάρρωση και την επούλωση των πληγών.
Ακόμα, προστατεύει από καρδιαγγεικά προβλήματα, ενισχύει το νευρικό σύστημα, αποτοξεινώνει τον οργανισμό, βοηθά στην αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων.
Περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοοκάλι, όλα τα απαραίτητα για τον οργανισμό μέταλλα και ιχνοστοιχεία και έναν ιδιαίτερο συνδυασμό αντιοξειδωτικών ουσιών.
Τρόπος χρήσης
Το ιπποφαές μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σαν αφέψημα, είτε σαν έκγχυμα. Μπορούμε να πίνουμε αφέψημα ή έκχυμα 2 έως 3 φορές την ημέρα.Αν θέλουμε να φτιάξουμε αφέψημα, βάζουμε μια κούπα νερό σε ένα μικρό μπρίκι, ρίχνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ιπποφαές και το αφήνουμε να βράσει το πολύ 5 λεπτά. Αν θέλουμε να φιάξουμε έκχυμα βάζουμε μια κούπα νερό στο μπρίκι και μόλις βράσει το νερό κατεβάζουμε το μπρίκι από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα στο καυτό νερό 1 κουταλάκι του γλυκού ιπποφαές.Το αφήνουμε 7 με 8 λεπτά και στη συνέχεια το σουρώνουμε και το πίνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου