Facebook

Facebook
Καντε κλικ στην εικονα και Eπισκευθειτε μας στο Facebook

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Χρήσιμες πληροφορίες για τη χρήση των βοτάνων...

Αγαπητοί φίλοι,
μέσα από πολύχρονη εμπειρία στην πώληση αρωματικών και θεραπευτικών βοτάνων και ατελείωτες συζητήσεις σχετικά με τις ενέργειες και παρενέργειες  αυτών, κατά τη χρήση τους, οφείλω να ενημερώσω, ώστε να σας ευεργετήσουν και όχι να σας βλάψουν. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιούνται ακίνδυνα τα φυτά που αναφέρονται σε διάφορα λαϊκά γιατροσόφια. Λίγα είναι αυτά που μπορούν να καταναλωθούν σε μεγάλες ποσότητες και να θεωρηθούν εντελώς αβλαβή. Σε πολλά φυτά περιέχονται ισχυρά δηλητήρια και η βρώση τους μπορεί να επιφέρει ισχυρές δηλητηριάσεις ή ακόμα και το θάνατο.
Για παράδειγμα ο Σωκράτης πέθανε από κώνειο, ο αυτοκράτορας Καύδειος από belladonna, ο πατέρας του Άμλετ  υοσκύαμο, παρόλο που στη φαρμακευτική χρησιμοποιούνται για χαλάρωση μυών στα σπλάχνα, ενώ η belladonna ανακουφίζει από πονοκεφάλους, νευραλγίες και ρευματισμούς. Ο κίνδυνος, λοιπόν, είναι μεγάλος όταν διαδίδονται ανεξέλεγκτες πληροφορίες από «λαϊκούς» βοτανοθεραπευτές.
Οι άρρωστοι, όντας απελπισμένοι, χρησιμοποιούν οποιαδήποτε γραπτή ή προφορική πληροφορία για να γιατρευτούν. Για παράδειγμα στην Τουρκία η αντικαρκινική δράση της πικροδάφνης είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο χιλίων καρκινοπαθών.
Στη χώρα μας, το εθνικό κέντρο δηλητηριάσεων, καταγράφει ετησίως περί τις διακόσιες δηλητηριάσεις από πικράγγουρα, φιδόχορτο, στραμώνιο, χείλαρη  κ.α.
Έτσι λοιπόν σήμερα, που τα θεραπευτικά φυτά διακινούνται από διάφορους βοτανοσυλλέκτες και πλήθος εκλαϊκευμένων βιβλίων που αναφέρουν ιδιότητες φυτών και μειγμάτων, ο καταναλωτής πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.
Στα είδη που έχουμε στην ιστοσελίδα μας και στα οποία αναφερόμαστε, δεν έχουν αναφερθεί παρενέργειες σχετικά με τη χρήση τους. Ο καθένας πρέπει να ενημερώνεται ανάλογα με τον οργανισμό του. Για παράδειγμα, κάποιος με χαμηλή πίεση δεν μπορεί να κάνει χρήση διουρητικών βοτάνων, γιατί αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να κατεβάσει κι άλλο την πίεση του και ίσως τον αιματοκρίτη του. Όπως επίσης και ένας υπερτασικός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τονωτικά και υπερτασικά βότανα (φασκόμηλο, δενδρολίβανο, θυμάρι).
Πολύ σημαντικό στη βοτανοθεραπεία, είναι να μη χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα το ίδιο βότανο και σε μεγάλες ποσότητες, αλλά να χρησιμοποιείται κατά περιόδους και εναλλάξ.
Επιλέξτε την κατηγορία που θέλετε, για να διαβάσετε μερικές χρήσιμες συμβουλές και να ενημερωθείτε για την ορθή χρήση των προϊόντων μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου